Eurovision 2023 va avea loc în Marea Britanie

Eurovision 2023 va avea loc în Marea Britanie

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) și BBC au confirmat că Eurovision 2023 va avea loc în Marea Britanie, nu în Ucraina, țara câștigătoare a ediției din 2022.

Concursul de licitație pentru orașul gazdă va începe săptămâna aceasta. Ucraina, ca țară câștigătoare în 2022, se va califica automat în Marea Finală a viitorului Concurs împreună cu așa-numitele „Big 5” (acele țări care contribuie financiar cel mai mult la concurs: Franța, Germania, Italia, Spania și Regatul Unit).

Potrivit unui comunicat anterior emis de EBU, cel puțin 10.000 de oameni sunt de obicei acreditați pentru a lucra la concursul Eurovision, inclusiv echipaj, personal și jurnaliști. Alți 30.000 de fani din întreaga lume sunt așteptați să călătorească la eveniment.

„Este esențial ca deciziile luate în legătură cu un eveniment de televiziune în direct atât de complex să fie luate de profesioniști din domeniul audiovizualului și să nu devină politizate.

Regulile Eurovision Song Contest, cu care toți radiodifuzorii participanți sunt de acord, precizează clar că evenimentul poate fi mutat într-o situație de forță majoră, cum ar fi un război în desfășurare.

Ca răspuns la chestionarul de securitate al EBU, o serie de riscuri care ar avea un impact asupra planificării imediate pentru un eveniment atât de mare, inclusiv riscul „sever” de raiduri aeriene/atacuri cu aeronave sau atacuri cu drone sau rachete, care pot provoca victime semnificative, au fost evidenţiată de evaluarea ucraineană care ne-a fost oferită”, au anunțat reprezentanții EBU.

zugo.md

Share