Cutremur de 6,0 grade în Japonia, vineri dimineaţă

Cutremur de 6,0 grade în Japonia, vineri dimineaţă

Un seism cu magnitudinea de 6,0 grade s-a produs, vineri dimineață, în largul coastelor Japoniei, potrivit institutului american de studii geologice United States Geological Survey (USGS), a anunțat agenția japoneză de meteorologie, citată de France Presse (AFP).

Seismul s-a produs la ora 2:39 GMT (ora locală 11:39), epicentrul său fiind situat în mare, la o distanță de circa 350 de kilometri de Honshu, principala insula a arhipelagului japonez. Mișcarea telurică s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, a indicat agenția japoneză care a evaluat magnitudinea seismului la 6,1 grade.

O mare parte din vestul arhipelagului japonez a fost zguduit de cutremur, în special prefecturile Wakayama, Gifu, Shizuoka și Aichi, dar până acum nu au fost raportate victime.

„Se poate întâmpla ca nivelul mării să varieze un pic, dar nu există nici un pericol de tsunami”, a declarat agenția japoneză de meteorologie.

Canalul de televiziune NHK, deținător al unei rețele de camere video care se declanșează imediat în caz de cutremur, a prezentat imagini cu vibrații puternice în zona prefecturii Wakayama, scrie realitatea.net.

Trenurile au fost oprite temporar pentru verificarea căilor de transport.

Japonia, situată la joncțiunea a patru plăci tectonice, înregistrează anual peste 20% dintre cele mai puternice cutremure de pământ produse pe Terra, amintește agenția France Presse.

Share