Lisabona a devenit oficial gazda concursului muzical Eurovision 2018

Lisabona a devenit oficial gazda concursului muzical Eurovision 2018

Oraşul Lisabona şi-a asumat oficial luni rolul de gazdă a ediţiei de anul acesta a concursului muzical Eurovision într-o ceremonie ce dă startul pregătirilor pentru a organiza pentru prima dată această populară competiţie muzicală europeană, relatează EFE.

„Predarea ştafetei” a fost făcută de Vitaliy Klitschko, primarul oraşului organizator al ediţiei de anului trecut, Kiev, omologului său lusitan, Fernando Medina, într-o ceremonie desfăşurată luni la Primăria Lisabonei şi transmisă în direct în ţările membre ale Uniunii Europene a Radio şi Televiziune (UER).

Ceremonia a dat oficial startul pregătirilor pentru Eurovision 2018, un eveniment pe care Portugalia îl va găzdui în premieră şi care necesită o pregătire minuţioasă. În primul rând va fi pregătită sala unde se vor desfăşura galele, complexul Altice Arena de Lisboa, cu o capacitate pentru 20.000 de persoane.

Eurovision 2018 va fi o premieră absolută pentru Portugalia, care după 53 de ani de participare discretă la acest concurs devine în sfârşit ţară gazdă datorită victoriei neaşteptate de anul trecut a lui Salvador Sobral, cu balada sa ”Amar pelos dois”.

sursa: agerpres.ro

Share