30 iunie – data la care se dă „dezlegare” la staruri de milioane. Cele mai sonore nume care sunt disponibile „pe piață”!

30 iunie – data la care se dă „dezlegare” la staruri de milioane. Cele mai sonore nume care sunt disponibile „pe piață”!

30 iunie este data la care o mulțime de staruri de la cele mai mari echipe europene vor deveni liberi de contract. Publicația spaniolă Sport a alcătuit un top al celor mai sonore și interesante nume care sunt disponibile „pe piață”.

Premier League:

Juan Mata (Manchester United) – Ajuns la 31 de ani, numele lui a fost vehiculat în ultima vreme inclusiv la Barcelona, însă mijlocașul spaniol nu exclude nici prelungirea contractului cu United, cu toate că nu prea ar mai fi dorit pe Old Trafford. Potrivit publicației de specialitate Transfermarkt, valoarea sa de piață este de 25 de milioane de euro.

Ander Herrera (Manchester United) – PSG a fost echipa care s-a interesat cel mai mult de mijlocașul de 29 de ani, mai ales că parizienii caută pe cineva capabil să organizeze jocul la mijlocul terenului. Acum, odată cu tragerea pe linie moartă a lui Rabiot, care e ca și plecat în vară, numele lui Herrera a devenit o posibilitate. În plus, chiar și Atletico Madrid este interesată de el. În urmă cu câteva zile, el a anunțat că nu va rămâne la Manchester United. Oricum, e posibil ca mijlocașul cotat la 28 de milioane de euro să semneze în cele din urmă cu PSG.

Daniel Sturridge (Liverpool) – Unul dintre cele mai mari talente ale fotbalului englez din ultimii ani a fost lovit de ghinionul accidentărilor în acest sezon. Astfel, el abia a reușit să strângă 27 de meciuri oficiale în această stagiune și a marcat 4 goluri. Pe urmele sale ar fi Betis și Sevilla. Atacantul de 29 de ani este cotat la 15 milioane de euro.

Fernando Llorente (Tottenham) – Ajuns la 34 de ani, atacantul trăiește a doua tinerețe la Tottenham, cu care a ajuns în finala Champions League. Spaniolul a profitat de accidentarea lui Kane și și-a făcut loc în ultima perioadă în echipa lui Pochettino. El așteaptă acum o ofertă de prelungire a contractului, dar mai are și alte posibilități, iar Valencia este una dintre ele. Din cauza vârstei, a ajuns să fie cotat la 3,5 milioane de euro.

Antonio Valencia (Manchester United) . Ecuadorianului, care a fost și căpitan la Manchester United, îi este greu să se gândească la altă echipă decât la „United”. Cu toate acestea, rămâne de văzut ce decizie vor lua oficialii diavolilor. Jucătorul de bandă dreapta este cotat de Transfermarkt la 7 milioane de euro.

Alberto Moreno (Liverpool) – În ultima perioadă, s-a vorbit despre el ca despre un posibil înlocuitor al lui Jordi Alba la Barcelona, după ce nu a avut prea multe șanse din partea lui Jurgen Klopp la Liverpool, care l-a preferat mai mult pe Robertson. Următoarea sa destinație a fundașului stânga de 26 de ani ar putea fi în Spania, dar s-a intersat de el și antrenorul lui Arsenal, Unai Emery. În prezent, cota sa de piață este de 9 milioane de euro.

Ligue 1:

Adrien Rabiot (PSG) – Mijlocașul francez de 24 de ani a stârnit un scandal monstru la PSG în iarnă, iar telenovela nu s-a încheiat nici acum. A fost aproape de Barcelona, dar intervenția mamei sale, care îi este și impresar, a dat totul peste cap. Rabiot, cotat la 35 de milioane de euro, nu a mai jucat un meci oficial de pe 11 decembrie, iar pe 30 iunie îi expiră contractul cu PSG.

Mario Balotelli (Marseille) – Atacantul italian de 28 de ani a ajuns la Marseille în această iarnă, când a semnat un contrcat scadent pe 30 iunie 2019. „Super Mario”, cotat acum la 20 de milioane de euro, a avut o prestație bună, cu 8 goluri marcate în 14 meciuri, iar o eventuală prelungire a contractului nu este exclusă.

Hatem Ben Arfa (Rennes) – Fostul copil-minune al fotbalului francez joacă la Rennes, după ce a trecut prin multe peripeții în ultimii doi ani, mai ales în „episodul” PSG. De semnătura mijlocașului ofensiv de 32 de ani se interesează Betis și Sevilla. Ptrivit Transfermarkt, cota sa de piață edte de 6 milioane de euro.

La Liga:

Diego Godin (Atletico Madrid) – După ce și-a anunțat plecarea de la Atletico Madrid, fundașul central de 33 de ani ar putea semna cu Inter, iar unele zvonuri susțin că și Milan a intrat pe fir. Contactul nu este însă perfectat încă, așa că nu se știe ce se va întâmpla concret cu uruguayanul începând cu 30 iunie, când îi expiră contractul cu Atletico. Godin are o cotă de piață de 25 de milioane de euro.

Filipe Luis (Atletico Madrid) – Fundașul stânga, care a decis să nu mai rămână la Atletico, este dorit de rivala Barcelona, însă nu a semnat încă nimic. Având în vedere vârsta sa, de 33 de ani, probabil că e mai greu să-și găsească un angajament la o echipă de top, în cazul în care nu va ajunge la Barcelona. Potrivit Transfermarkt, valoarea sa de piață este de 5 milioane de euro.

Santi Cazorla (Villarreal) – Din vara lui 2018, mijlocașul a revenit la Villarreal, acolo unde a fost om de bază, bifând 46 de meciuri oficiale în acest sezon și marcând 7 goluri. Pe 30 iunie, spaniolul de 34 de ani valorează 2,5 milioane de euro.

Bundesliga:

Franck Ribery (Bayern Munchen) – Francezul a jucat aproape o viață la Bayern Munchen, însă contrcatul îi expiră în vară, iar mijlocașul de 36 de ani va „schimba aerul”. Ribery susține că vrea să mai joace câțiva ani, pentru ca apoi să revină la bavarezi într-o funcție oficială. Transfermarkt îl cotează la 4 milioane de euro.

Arjen Robben (35 de ani) – Alături de Ribery, mijlocașul olandez a făcut carieră la Bayern, însă la vară va pune puct aventurii sale de 10 ani la nemți și va încerca o nouă provocare. Cota sa de piață este de 5 milioane de euro.

Serie A:

Andrea Bertolacci (AC Milan) – Mijlocașul central a ajuns la Milan în vara trecută și mai are contract până pe 30 iunie. Sub comanda lui Gattuso a jucat doar 4 meciuri, iar din vară va schimba echipa. Transfermarkt îl cotează la 5 milioane de euro.

sursa: digisport.ro

Share