Ion Tabârță despre şansele de reuşită a moţiunilor de cenzură privind demiterea Guvernului Filip

Ion Tabârță despre şansele de reuşită a moţiunilor de cenzură privind demiterea Guvernului Filip

Cunoscutul analist politic, Ion Tabârță susține că, actualul Guvern dispune de o susținere majoritară în Parlament, iar rolul opoziției ar fi minim pentru inițierea unei moțiuni de cenzură împotriva acestuia.

Contactat de www.oficial.md pentru a afla dacă au moțiunile iniţiate de PSRM şi PSLD şanse de reușită, Ion Tăbârță a menționat că acestea „nu au sorţi de izbândă’’.

„Pentru a trece anumite moțiuni, trebuie să aibă loc o schimbare de raport de forțe sau unul dintre actorii care susțin actuala guvernare, la un moment dat, să nu o mai sprijine. Da, noi acum avem această ieșire de la guvernare a PL, însă până la urmă nu a fost un schimb de raport al forțelor, ci mai degrabă o regrupare de forțe. Respectiv, Guvernul are în continuare o majoritate în Parlament”, a declarat analistul politic.
În același timp, analistul a vorbit despre rolul unei coaliții în Parlament și plecarea Partidului Liberal de la guvernare.

„Oficial nu avem o coaliție însă lumea știe foarte bine că actualul Guvern, chiar și după retragerea Partidului Liberal, are susținere majoritară în Parlament și acest lucru este foarte important. Problema Guvernului constă acum în faptul că nu toate funcțiile la vârful ministerelor sunt ocupate, mai degrabă avem un fel de interimate, în special în cele conduse de foștii liberali. Până la urmă PD mai departe își vede de guvernarea Republicii Moldova, deja într-o altă formulă, fără PL, iar opoziția încearcă să pună anumite presiuni asupra Guvernului, urmărind propriul joc politic”, a conchis Tăbârță.

Totodată, analistul a menționat că, la momentul actual, moțiunea ar fi prematură, deoarece Guvernul Filip are o susținerea necesară.

Mihaela Conovali

Share