Igor Boţan despre moţiunile de cenzură: Spectacolul va fi frumos

Igor Boţan despre moţiunile de cenzură: Spectacolul va fi frumos

Cunoscutul analist politic, Igor Boțan susține că moțiunile de cenzură contra Guvernului Filip, iniţiate de PSRM şi PLDM, ar fi o prezentare în fața alegătorilor, dar nu o acțiune cu finalitate.

Contactat de www.oficial.md pentru a afla poziția sa privind şansele de reușită a moțiunilor de cenzură, în condițiile lipsei unei majorităţi parlamentare oficiale, Boțan a declarat că „în Parlament nu există o coaliție majoritară, dar PD s-a asigurat”. „Aceste moțiuni de cenzură sunt un prilej pentru ca deputații din partidele parlamentare să se producă în fața cetățenilor. Moțiunile, ca instrumente folosite de parlamentari, sunt foarte bune și utile, așa mai vedem și miniștrii. Guvernarea este pusă în situaţia să dea din coate și să se laude pe sine, iar cetățeanul, în situația tristă în care se află, sigur că va fi de partea celor care au inițiat moțiunea. Acest lucru urmăresc cei din opoziție și acest lucru le va reuși”, a precizat analistul.

Potrivit lui Boțan, moțiunile de cenzură împotriva Guvernului Filip nu vor reuși „și nimeni nu-și face iluzii că vor avea finalitatea anunţată”. „Pentru PSRM este o tribună absolut excelentă, ei sunt în creștere, de aceea au nevoie de spectacole politice, iar din acest punct de vedere vor avea un mare succes. Spectacolul va fi frumos”, a spus el.

Totodată, analistul a spus că nu admite că va cădea Guvernul Filip, „pentru că în țară s-a instaurat stabilitate, pe care a impus-o coordonatorul guvernării”.  „Coordonatorul are interes ca această guvernare să stea în picioare. Acum e important ca acest spectacol să aibă loc, iar spectacolele de obicei sunt interesante”, a precizat analistul.

Mihaela Conovali

Share