Ex-președintele Parlamentului deschide parantezele! Iată de ce și-a depus mandatul anume la 15 octombrie 2015!

Ex-președintele Parlamentului deschide parantezele! Iată de ce și-a depus mandatul anume la 15 octombrie 2015!

Ex-președintele Parlamentului și ex-deputatul Igor Corman, după 6 ani de politică, și-a depus mandatul la 15 octombrie 2015, dedicându-se business-ului.

„Decizia mea de a pleca din politică și din Parlament nu a avut nimic comun cu alte evenimente, care s-au întâmplat în toamna anului 2015, inclusiv și în prima zi în cadrul ședinței Parlamentului. A fost la 15 octombrie, dacă nu greșesc. Cererea de depunere a mandatului de deputat am formulat-o în septembrie. Pur și simplu, am așteptat prima zi de ședință plenară, ca să fie aprobată oficial, așa cum se procedează. A fost doar o coincidență”, a declarat Corman, pentru www.bizlaw.md, în contextul ridicării imunității lui Vlad Filat în ziua de 15 octombrie 2015.

Igor Corman a spus că șase ani de politică a fost o experiență foarte bună, a făcut ce am putut. „Am avut și eu prioritățile mele, dacă vă amintiți. Era vorba de negocierea și ratificarea Acordului de Asociere cu UE, era vorba de obținerea regimului liberalizat de vize pentru cetățenii moldoveni. Pe asta ne-am concentrat la acel moment și am decis, pur și simplu, să fac altceva în viață, ceva mai concret. Din această cauză am și plecat atunci din Parlament”, a adăugat el.

Fostul parlamentar a menționat că de la sfârșitul anului 2015 s-a dedicat activității de director al reprezentanței companiei ”Sumitomo Electric Bordnetze GMBH” în Republica Moldova – o companie transnaţională, membră a grupului nipon Sumitomo Electric Industries Group. „În prezent, suntem plenar implicați, împreună cu colegii, în această afacere. Nu mai avem timp pentru altceva, poate va veni mai târziu. Și cred că este și normal ca, atunci când ai pornit un proiect nou, el pornește de la zero, merge în creștere, în extindere, trebuie să ai suficient timp ca să fii implicat cu trup și suflet în ceea ce faci. Asta și fac. În viața mea s-au schimbat foarte multe. Este un domeniu absolut nou pentru mine și am avut tupeul ca să mă ocup de acest lucru, fiindcă am pornit de la zero și multe lucruri le învăț cu managerii pe care i-am selectat, ei sunt din diferite domenii. Împreună cu ei încerc să înțeleg cât mai multe, să pătrund, fiindcă nu poți să conduci atunci când nu înțelegi toate lucrurile. Tabloul general trebuie să fie clar. Spre deosebire de ceea ce am făcut anterior, aici este mult mai concret. La nivel operativ sunt multe lucruri, muncim foarte mult, trebuie să luăm decizii, să fim flexibili, dar este o satisfacție mare. Este ceva concret și vezi și rezultatele muncii”, a mai spus Corman pentru sursa citată.

Precizăm că, din 29 iulie 2009 Igor Corman este deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Democrat din Moldova și exercită funcția de Președinte al Comisiei politică externă și integrare europeană. Din 30 mai 2013 până în 29 decembrie 2014 a fost președinte al Parlamentului Republicii Moldova. Pe 15 octombrie 2015 a anunțat la ședința parlamentului că renunță la mandatul de deputat și se retrage din politică.

Doina Secrieru

Share