FAO va oferi agricultorilor moldoveni 400 milioane dolari SUA

FAO va oferi agricultorilor moldoveni 400 milioane dolari SUA

Organizaţia pentru Agricultură şi Alimentaţie a Naţiunilor Unite (FAO) va oferi un suport financiar, în mărime de 400 de mii de dolari SUA, pentru “fortificarea sectorului de siguranţă a alimentelor din R. Moldova” pentru perioada anilor 2014-2015. Anunţul a fost făcut astăzi de ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, în deschiderea Atelierului de lansare a acestui proiect.

Potrivit lui Bumacov, susţinerea FAO este foarte importantă pentru ţara noastră, „întrucât ne ajută să raliem legile din domeniul siguranţei alimentelor la standardele europene”

“FAO va acorda asistenţă tehnică Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA). Atunci când vom reuşi ca această structură să corespundă tuturor cerinţelor europene, vom avea o şansă mai mare ca produsele noastre să pătrundă în Europa”, a declarat Bumacov.

Gheorghe Gaberi, viceministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare a declarat în alocuţiunea de inaugurare a Atelierului, că sprijinul oferit de FAO vine în cel mai potrivit moment, când ANSA, aflată în stadiu de constituire, are nevoie de susţinere şi asistenţă financiară, pentru a face faţă provocărilor din activitatea cotidiană, pe care o desfăşoară.

Eleonora Dupouy, specialist în Siguranţa Alimentară şi Protecţia Consumatorilor, Biroul Regional FAO pentru Europa şi Asia Centrală, a explicat că acest suport vine pentru “a creşte capacităţile de analiză a riscurilor, ceea ce prevede evaluarea riscului, prevenirea acestuia şi comunicarea despre acest risc cu consumatorii şi agenţii economici”.

Republica Moldova a aderat la Organizaţia pentru Agricultură şi Alimentaţie în 1995, iar din aprilie anul curent, FAO şi-a deschis reprezentanţă şi în ţara noastră.

Rodica Secrieru

Share