Evenimentul național „Fabricat în Moldova” se va desfășura în perioada 28 ianuarie – 1 februarie 2015

Evenimentul național „Fabricat în Moldova” se va desfășura în perioada 28 ianuarie – 1 februarie 2015

Evenimentul național „Fabricat în Moldova”, organizat tradițional de Camera de Comerț și Industrie, se va desfășura, în perioada 28 ianuarie – 1 februarie 2015,  cu sloganul „Competitivitate – Performanță și Calitate” și va cuprinde, pe lângă expoziția cu același nume, un amplu program de afaceri, concursurile „Marca comercială a anului”, „Premiul pentru realizări în domeniul calității” și va culmina cu „Gala businessului moldovenesc”.

În cadrul „Fabricat în Moldova” vor fi organizate multiple evenimente informative pentru agenții economici și pentru consumatori în domenii ca cerințele UE pentru certificarea produselor, implementarea sistemelor de management al calității, programe de susținere a businessului, dezvoltarea personalului și alte subiecte relevante ce țin de creșterea competitivității întreprinderilor. Totodată, vor fi organizate mai multe platforme de comunicare pentru stabilirea contactelor de afaceri și încheierea eventualelor parteneriate, precum și pentru consolidarea dialogului public-privat.

Spațiul expozițional al „Fabricat în Moldova” constituie peste 1300 m.p. și va găzdui peste 200 de agenți economici cu standuri individuale sau colective, ale raioanelor sau ale unor asociații sectoriale de business.  În premieră, în cadrul ediției din 2015 va participa Asociația de Divinuri din Moldova. La stand vor fi prezentate produsele companiilor Barza Albă, Vismos, Aroma, Kvint ș.a. Tot în premieră, la expoziție vor participa cu stand colectiv agenții economici din regiunea transnistreană care au participat la Proiectul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare „Creșterea măsurilor de încredere a companiilor de pe ambele maluri ale râului Nistru prin participarea la expoziții”, implementat de CCI.

La ”Fabricat în Moldova” își vor prezenta realizările și agenții economici care au beneficiat de suport în cadrul Programului de atragere a remitenților în economie ”PARE 1+1”, fiind promovate și mediatizate programele derulate de stat în vederea susținerii întreprinderilor mici și mijlocii. Totodată, Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) va acorda susținere financiară IMM-urilor ce participă la expoziție, prin rambursarea parțială a cheltuielilor de participare.

La invitația CCI a RM, la expoziție vor participa mai multe Camere de Comerț și Industrie din străinătate, inclusiv din Republica Belarus, România și Ucraina, la standurile cărora vizitatorii și participanții vor avea posibilitatea de a se familiariza cu ofertele comerciale și produsele companiilor din aceste țări.

Pe data de 30 ianuarie 2015 se va desfășura în premieră „Gala businessului moldovenesc”, care va cuprinde și ceremonia de decernare a distincțiilor concursului ”Marca comercială a anului 2014”, concursului național ”Premiul pentru realizări în domeniul calității”, precum și a concursului „Medalia de aur” pentru participanții la expoziția „Fabricat în Moldova”.

 

Mihaela Rotari

Share