ANRE a stabilit prețul pentru benzină și motorină

ANRE a stabilit prețul pentru benzină și motorină

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard:

Pentru benzina COR 95 – 24,73 lei/litru;

Pentru motorină – 21,51 lei/litru.

„Creșterea prețurilor la petrol și, în consecință, la produsele petroliere derivate generează o majorare în continuare a valorilor maximale de comercializare cu amănuntul la benzină și motorină.

Doar în cadrul sesiunii din 1 martie, prețul petrolului marca Brent a crescut cu 11%, fapt ce a determinat comunitatea internațională să recurgă în regim extraordinar la deblocarea rezervelor strategice ale Agenției Internaționale de Energie, menționează mai multe surse de presă. La rândul lor, cotațiile Platts, care reflectă prețul produselor derivate din petrol, au crescut doar în ultimele 2 zile cu 77$/tona la benzină și 113 $/tona la motorină”, spune ANRE.

Instituția monitorizează evoluția situației în regiune și depune eforturi constante în comun cu alte instituții responsabile pentru asigurarea statului cu volumul necesar de carburanți.

„Totodată, ANRE aduce mulțumiri companiilor din sectorul petrolier, care au reacționat prompt la apelul Agenției de solidaritate în vederea acordării unui ajutor sub formă de combustibil pentru instituțiile statului ce sunt implicate în gestionarea fluxului de refugiați care vin din Ucraina. Astfel, pentru necesitățile menționate au fost colectate și transmise destinatarilor peste 20 de tone de benzină, motorină și gaz lichefiat”, mai spune ANRE.

Cristina Pendea

Share