Cuptorul cu microunde, un pericol pentru sănătate. Ce boală poţi să faci de la mâncarea reîncălzită

Cuptorul cu microunde, un pericol pentru sănătate. Ce boală poţi să faci de la mâncarea reîncălzită

Cuptorul cu microunde este o unealtă folositoare în bucătărie, însă, conform Dr. Leonardo Transande, este destul de periculos pentru sănătatea noastră. 

Potrivit medicului, principala problemă este reprezentată de faptul că, în cazul mâncării reîncălzite, căldura sporește contaminarea.

Astfel, vasul de plastic în care încălzim mâncarea eliberează chimicale din cauza căldurii emise de cuptorul cu microunde și ne dă peste cap organismul. Doctorul este de părere că din această cauză putem face diabet. Acele chimicale acționează asupra tensiunii arteriale și asupra glucozei din sânge, doi factori primordiali ai diabetului, scrie realitatea.net.

Pentru a demonstra acest lucru, profesorul a analizat mostre de la un eșantion considerabil, oameni de toate vârstele, iar principalele lui sfaturi sunt următoarele:

– nu încălziți mâncarea în recipiente de plastic

– nu spălați recipentele de plastic în mașina de spălat vase

– evitați recipentele care au inscripționate numerele 3,6,7 pe simbolul de reciclare

Medicul mai spune că cea mai bună metodă să îți încălzești mâncarea este într-un vas de sticlă sau într-o farfurie.

 

Share