Reacția neașteptată a ministrului Justiției: „Analiza UE scoate în evidență o serie de probleme…”

Reacția neașteptată a ministrului Justiției: „Analiza UE scoate în evidență o serie de probleme…”

Ministrul Justiției, Alexandru Tănase, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, a vorbit despre concluziile emise de Consiliul Uniunii Europene, dar și despre impresia jurnalistului că nu acceptă critici dure din partea Bruxelles-ului aceste recomandări, concluzii ale Consiliului Afacerilor Externe.

„Orice remarcă privind funcționarea instituțiilor democratice din Republica Moldova este în favoarea democrației. În cazul de față această analiză care a fost efectuată la nivelul Uniunii Europene scoate în evidență o serie de probleme cu care se confruntă Republica Moldova. Exact aceleași probleme le cunoaștem cu toții și le acceptăm și noi. Deja este un pas înainte pentru a le soluționa. Prin urmare, toate aceste concluzii sunt în beneficiul consolidării mecanismelor democratice din țara noastră. Eu cred că toată lumea are doar de câștigat, dacă toate aceste recomandări vor fi puse în aplicare”, a menționat Tănase.

Prin urmare, el a vorbit dacă Republica Moldova va fi apreciată sau taxată în funcție de cum va reuși să implementeze prevederile Acordului de Asociere și acele reforme pe care și le-a asumat guvernarea.

„Cetățenii Republicii Moldova sunt cei care vor aprecia sau vor taxa guvernarea și care vor pune notă tuturor ca rezultat al politicilor promovate. Până la urmă, noi suntem cei care locuim în această țară și noi suntem cei care trebuie să avem cel mai mare interes ca să trăim în democrație, libertate, să trăim fără frică, să avem încredere în justiție, să avem securitatea raporturilor juridice, să ne fie garantate proprietățile ș.a.m.d. Cu mult mai mare este interesul nostru, al celor care locuim aici, decât al diplomației europene sau occidentale. Ei nu pot decât să ne scoată în evidență anumite probleme și să ne ajute prin asistența pe care ne-o oferă să depășim aceste probleme, dar rolul proactiv, totuși, ne revine nouă în acest exercițiu”, a declarat acesta.

Mihaela Rotari

Share