Politolog: În sfârșit, deși indirect, UE face comentarii vizavi de corupția politică din Parlament

Politolog: În sfârșit, deși indirect, UE face comentarii vizavi de corupția politică din Parlament

„În sfârșit, deși indirect, UE face comentarii vizavi de corupția politică din Parlament. Personal, am transmis acest mesaj în conversații cu oficiali europeni și mă așteptam la declarații oficiale. Deocamdată avem afirmații făcute de Șeful Delegației UE de la Chișinău”, declară politologul Dionis Cenușă, informează OFICIAL.

„Indubitabil, cazurile de corupție politică în Parlament sau cu implicarea parlamentarilor trebuie investigate. Cazul lui Gațcan este în proces de investigare de către Procuratura Generală, care a anunțat public despre acest lucru. Este incert dacă a fost inițiată vreo cercetare pe “coruperea” a celor 11 deputați, care au părăsit PDM și stau în legislativ neafiliați. PSRM ar fi depus un demers la Procuratură, dar acesta nu a prins rădăcini”, adaugă Cenușă.

În același timp, politologul susține: „Dacă e să revenim la declarațiile Șefului Delegației UE despre pretinsa abordare “selectivă”, atunci Procuratura Generală trebuie să se autosesizeze și să comunice publicului și misiunile diplomatice străine despre cercetările inițiate și/sau demersurile ignorate. Totodată, consider că este oportun ca instituțiile UE să publice declarații oficiale, pe lângă lansarea opiniilor în cadrul interviurilor sau prin alte metode mai puțin oficiale”, a conchis Dionis Cenușă.

Doina Secrieru

Share