Iată cum se aleg candidații Platformei DA și PAS pentru viitoare alegeri parlamentare

Secretarul general al Platformei Demnitate și Adevăr, Chiril Moțpan, în cadrul unui interviu pentru Tribuna, a vorbit despre cum decurg discuțiile dintre Platforma DA și PAS privind criteriile de selectare a candidaţilor în alegeri, informează Oficial.

„Ne consultăm sistematic. Negocierile sunt la o etapă avansată și sperăm că vom intra într-un ritm din ce în ce mai bun. A fost creată o echipă de lucru PPDA/ PAS, care elaborează în prezent criteriile în baza cărora vor fi selectați și evaluați candidații la funcția de deputat ce vor fi incluși pe lista comună a celor două partide. Scopul nostru asumat e cel de a crea o clasă politică calitativ nouă. Pentru asta toți candidații trebuie să aibă merite incontestabile. Sunt mai multe calități ce trebuie luate în calcul: integritatea, profesionalismul, imaginea publică, activismul politic și civic al candidaților care vor reprezenta blocul electoral. Respectiv, fiecare propunere este discutată și evaluată riguros. Programul electoral pe care îl vom prezenta va fi și el unul realist, bine argumentat și expertizat, axat pe schimbarea radicală a lucrurilor, îmbunătățirea semnificativă a vieții cetățenilor noștri. E un proces absolut inedit în istoria politicii moldovenești”, a menționat el.

Prin urmare, el a vorbit dacă blocul electoral comun pe care îl proiectează PDA și PAS va include doar aceste două formațiuni sau și pentru alte structuri politice.

„Suntem deschiși pentru a include în liste reprezentanți ai tuturor forțelor realmente anti-oligarhice, pro-europene, care întrunesc criteriile de integritate și profesionalism. Am mai spus că nu intenționăm să ne bazăm pe declarații lozincarde sau pe apartenența la anumite partide. Listele vor fi elaborate conform unor principii clare și transparente”, a conchis acesta.

Mihaela Rotari

Share