Fost premier: Nu va supărați, stimați politicieni, dar cineva trebuie să vă spună ce și cum

Fost premier: Nu va supărați, stimați politicieni, dar cineva trebuie să vă spună ce și cum

Fostul premier Ion Sturza declară că seară de seară, politicienii moldoveni ies la TV și ne spun neadevăruri. „Ambalajul este tot mai complex, cuvintele alese – tot mai sofisticate. Ei se gândesc la țară, au grija de popor… Îi înțeleg, asta este ființa politică – lipsită de sinceritate. Dar și frica, panica”, adaugă Sturza.

„În realitate, profitând de faptul că nu sunt politician și n-am interese ascunse, măcar eu să fiu sincer. Pot să vă spun că NIMENI, cu excepția doamnei Sandu, nu-și dorește alegeri anticipate! De ce? Pentru că nu mai au șanse să prindă un loc într-un parlament nou. Nici PD, nici DA. PSRM – la jumătate. Și nici Șor&Co. Despre transfugi nici nu mai vorbesc. O să ziceți că poate Șor. După ce a investit milioane în fiecare deputat? Nu! Nu va fi admis. Să-și rezolve problemele legale și să finanțeze legal”, notează ex-premierul, pe o rețea socială.

În același timp, el spune că cel mai complicat este pentru cei de la Platforma DA: „Ei au iluzia că ar putea guverna într-o combinație cu Dodon (Ce naivitate!) și astfel ar resuscita partidul. Aceste iluzii îi coboară de la 3 la 1%! Doar adepții lor feroce de pe Fb le mai rămân. Ei știu care este soluția de a mai salva ceva, dar nu au curaj. Și nici doamna Durleșteanu nu va fi premier, cu tot cu „majoritatea” ei. Tot mai mulți încep să înțeleagă, probăluiască de ce nu. Și nu e vorba doar de trecut…”

Evident, susține Struza, se poate de suspendat printr-un proces de impeachment.

„Și ce? Cred că președinta proaspăt aleasă de toți moldovenii asta și așteaptă. Nu va supărați, stimați politicieni, dar cineva trebuie să vă spună ce și cum. Înainte de a deveni foști”, a conchis Ion Struza.

Doina Secrieru

Share