Declarație: Practica asta, pe durata carantinei, de a închide parcurile… e una stupidă

Declarație: Practica asta, pe durata carantinei, de a închide parcurile… e una stupidă

„Practica asta, pe durata carantinei, de a închide parcurile și spațiile publice pentru oameni și de a-i amenda…e una stupidă… Prezumția de la care pornește – că oamenii se vor aglomera acolo, e una corectă…Însă rezolvarea e idioată…”, susține activistul civic, Vitalie Sprînceană.

„Însă oamenii se adună în cele 2-3 parcuri din Chișinău…tocmai pentru că sînt doar 2-3 parcuri, și pentru că spațiile dintre blocuri (curți, terenuri sportive) unde se poate lua o gură de aer și face ceva mișcare – toate au fost date sub construcții de diverse feluri. De aia ne înghesuim la Valea Morilor, Valea Trandafirilor și Ciocana…”, mai declară activistul.

„Nu trebuie să închidem parcurile pentru oameni pe perioada carantinei. Din contra, trebuie să deschidem mai multe parcuri, scuaruri și alte spații verzi așa încît toată lumea să poată deopotrivă respira ceva aer proaspăt dar și să păstreze distanța fizică corectă. Alte orașe fac măsuri și mai radicale – închid străzi întregi pentru automobile și le deschid pentru pietoni așa încît oamenii să aiba șansa de a se mișca liber și în siguranță și ”nepericulos”…”, a conchis Sprînceană.

Doina Secrieru

Share