Andrian Candu: Astăzi au fost îndeplinite toate acțiunile agreate cu Fondul Monetar

Andrian Candu: Astăzi au fost îndeplinite toate acțiunile agreate cu Fondul Monetar

Republica Moldova a îndeplinit, astăzi,  toate acțiunile și condițiile agreate cu Fondul Monetar Internațional (FMI) și  suntem pregătiți pentru întrevederea cu echipa de experți FMI. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului Andrian Candu după ședința plenară din 15 decembrie curent, informează Oficial.md.
Potrivit speakerului, plenul Parlamentului a aprobat și astfel, executat toate acțiunile angajate față de FMI, iar la 20 decembrie curent urmează a fi raportată îndeplinirea lor. Este vorba de două proiecte de legi cu privire la sistemul financiar-bancar și Legea bugetuluui de stat pentru anul viitor. La fel, președintele Parlamentului a salutat aprobarea politicii bugetar-fiscale pentru anul 2018.
Andrian Candu a menționat că tot astăzi, Legislativul a ratificat Acordul de cu Uniunea Europeană privind asistenţa macrofinanciară pentru Republica Moldova şi Memorandumul de înţelegere. În context, președintele a mulțumit tuturor celor implicați în acest proces, inclusiv Guvernului și colegilor parlamentari.
Mihaela  Rotari
Share