Cum va fi R. Moldova după alegeri? Lider de partid: Mai boțită, mai șifonată decât am intrat în această campanie

Cum va fi R. Moldova după alegeri? Lider de partid: Mai boțită, mai șifonată decât am intrat în această campanie

„O vedem mai boțită, mai șifonată decât am intrat în această campanie electorală, pentru că sistemul acesta e perfid, el va denatura votul alegătorului și mulți dintre colegii noștri se tem că aceste alegeri nu vor fi recunoscute dacă se va întâmpla ca partidului de guvernare să nu-i placă rezultatele alegerilor, s-ar putea să nu recunoască per ansamblu, dacă nu local, anumite rezultate și va neutraliza anumite mandate de deputat”. Aceasta a declarat liderul Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc cu privire la perioada postelectorală.

„Am citit în legislație că în o treime din circumscripții pot fi anulate alegerile, iar per total să fie recunoscute ca valabile, ca legale și democratice, așa că noi încă suntem pregătiți de partidul de guvernare cu scenarii: scenariul a), scenariul b), scenariul c) chiar ca în filmele astea polițiste. Ei sunt pregătiți de orice scenariu, doar că realitatea arată că societatea noastră este pe genți și așteaptă să o ia de la un capăt și să plece în continuare acolo unde nu-i așteaptă nimeni”, a mai adăugat Costiuc, în cadrul unui interviu la Europa Liberă.

Prin urmare, el s-a referit la importanța unirii Republicii Moldova cu România. „De asta și vorbim noi, unioniștii, în această campanie electorală că reunirea este o soluție viabilă, viabilă și pentru cei care cred cu adevărat și au trăit cu acest sentiment toți acești 27 de ani de ani de independență și cei mai nou pragmaticii, oamenii de afaceri care nu vorbesc public despre lucrul acesta, fiindcă sunt persecutați și se tem acum și de umbra lor, dar sunt conștienți că reunirea este soluția”, a conchis acesta.

Mihaela Rotari 

Share