Politolog, despre deschiderea secțiilor de votare în biserici

„Implicarea bisericii, oricare ar fi aceasta – creștin ortodoxă sau baptistă, în procesul electoral este interzisă. Aceasta a comunicat politologul Dionis Cenușa cu privire la majoritatea secțiilor de votare pentru alegerile din 24 ferbuarie, care vor fi deschise în vecinătatea bisericilor baptiste, informează OFICIAL.

„Guvernul si Comisia Electorala Centrala fac abstractie de principiul neinterventiei bisericii in procesul electoral si permit deschiderea sectiilor de votare in biserici baptiste in SUA. Acest lucru nu s-ar fi intamplat daca Valeriu Ghilețchi, liderul comunitatii baptiste din tara, si exponentul regimului, nu ar fi candidat in circumscriptia 51”, a declarant politolodul, pe o rețea de socializare.

În același timp, el a comunicat și un alt motiv. „Autoritatile americane nu au refuzat solicitarea de a deschide sectii de votare in biserici. Acest lucru arata ca aspectele religioase persista in eforturile de lobby ale grupurilor politice moldovenesti pe langa institutiile americane”, a declarat Cenușa.

Totodată, el a vorbit despre acțiunile partidelor de opoziție din Republica Moldova. „Opozitia va fi foarte atenta in tratarea acestui subiect, deoarece nu este nicidecum interesata sa afecteze relatiile actuale su viitoare cu SUA, in calitate de participant in actul de guvernare sau in rolul de opozitie parlamentara”, a precizat el.

În acest fel, Cenușa a oferit o concluzie. „Transformarea a cateva biserici baptiste americane in sectii de votare, impreuna cu facilitarea reinnoirii pasapoartelor pentru moldovenii din SUA, practic compromit alegerile din circumscriptia 51. Asemenea inginerii electorale creeaza conditii electorale net superioare pentru Valeriu Ghiletchi comparativ cu alti candidate”, a conchis politologul.

Mihaela Rotari

Share