Sinteza săptămânii în sistemul penitenciar

Sinteza săptămânii în sistemul penitenciar

Pe parcursul săptămânii trecute în penitenciare a fost înregistrat un număr de 7565 persoane, 85 persoane eliberate, 89 – reținute și plasate în izolatoarele de urmarire penală, iar 1019 – angajați benevol în câmpul muncii.

În aceeași perioadă, de către serviciile educative, psihologice și asistență socială au fost realizate 265 activități (programe educative, asistență psihosocială și activități ocupaționale). Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de circa 2239 persoane.

De asemenea, în activitatea Direcției medicale la spitalul penitenciar Pruncul pe motiv de sănătate au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 47 deținuți. În legătură cu efectuarea investigațiilor suplimentare în cadrul instituțiilor medicale ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost escortați 17 pacienți.

În vederea combaterii pătrunderii și păstrării lucrurilor interzise în penitenciare, în rezultatul perchezițiilor au fost depistate și ridicate: 94 telefoane mobile, mai multe accesorii pentru telefon mobil, 246 litri de alcool produs în condiții improvizate și au depistat 3 plicuri și 2 cilindri de masă plastică cu conținut de masă vegetală – presupuse substanțe narcotice și un dispozitiv WI-FI.

Serviciul achiziții publice a perfectat 2 contracte de mică valoare în sumă totală 29 000,00 lei pentru achiziționarea de servicii. Au fost încheiate 5 acorduri adiționale privind achiziționarea serviciilor, în sumă totală de 1687100, 00 lei.

Mihaela Rotari

Share