Democrații: Noi mergem în campanie electorală cu lucruri concrete, fără declarații populiste

Democrații: Noi mergem în campanie electorală cu lucruri concrete, fără declarații populiste

Partidele de guvernare au mesaje convingătoare pentru campania electorală din 2018, dar ele au o problemă pe interior. Declarația a fost făcută de Ecaterina Mardarovici, directoarea executivă a Platformei pentru Egalitate de Gen, în cadrul dezbaterilor publice organizate de agenția de presă IPN, transmite Oficial.

În cadrul dezbaterilor, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vitalie Gamurari, a specificat că partidele politice deja au intrat în campanie electorală.

„PDM, fiind unul dintre partidele de la guvernare, încearcă să promoveze politicile economice, sociale, pe care le-a declarat. Anul în care Guvernul Filip a fost investit a fost unul de criză și timp de 2 ani se văd rezultatele. E greu să fii la guvernare în contextul în când țara se află în stare de criză și partenerii externi pierd încrederea. În 2014 ne-am asumat, în baza prevederilor Acordului de Asociere, toate responsabilitățile și am îndeplinit 6 din cele 10 puncte primordiale. Noi mergem în campanie electorală cu lucruri concrete, fără declarații populiste”, a spus Vitalie Gamurari.

Valeriu Ghilețchi, președintele Grupului Popular European, a menționat că PPEM își va menține cursul său european.

„Pe calea susținerii cursului european al țării, am obținut anumite progrese. Trebuie de implementat Acordul de Asociere, de continuat reformele pentru a putea face investiții și integrarea europeană rămâne pentru noi o prioritate. Din punct de vedere social, suntem pe partea conservatoare, vom atrage o atenție deosebită familiilor și celor vulnerabile la fel”, a spus Valeriu Ghilețchi.

Ecaterina Mardarovici, directoarea executivă a Platformei pentru Egalitate de Gen, a spus că în ideologiile PPEM și PDM nu s-au observat divergențe.

„La ziua de azi partidele au mesaje convingătoare. Personal sunt satisfăcută de activitatea partidelor de la guvernare, dar ele au o problemă pe interior. Mesajul prezentat și sofisticat la nivel european, în Moldova, trebuie de reformulat și prezentat în interesul cetățenilor. Problema numărul 1 în Moldova nu este sărăcia, dar sentimentul de nedreptate”, a spus Mardarovici.

Gheorghe Costandache, președintele Centrului Social-Politic European, spune că promisiunile sunt bine spuse, dar lipsește produsul final.

Mihaela Rotari

Share