Iată cum va marca PCRM 100 de ani de la Marea Revoluție Socialistă din Octombrie!

Iată cum va marca PCRM 100 de ani de la Marea Revoluție Socialistă din Octombrie!

Cu ocazia aniversării a 100 de ani de la Marea Revoluție Socialistă din Octombrie, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) organizează o serie de evenimente, transmite Oficial.

În cadrul unui briefing de presă, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a spus cum partidul va sărbători acest eveniment.

„În cadrul Congresului VIII-a al PCRM din 2016, am decis ca anul 2017 să-l declarăm anul Centenarului Marii Revoluții din Octombrie. Astfel, Comitetul Central al PCRM a aprobat un program festiv al acțiunilor – atât locale, cât și de partid și de țară.

La 27-28 octombrie planificăm să petrecem două măsuri importante. Pe 27 octombrie PCRM, împreună cu partidele de Stânga Europeană, va desfășura o Conferință internațională. Vor fi prezenți 20 de oaspeți de peste hotare din 14 partide de stânga și comuniste din Europa. Vor participa diplomați, experți, activiști ai partidului, în total 150 de oameni.

De asemenea, pe 28 noiembrie se va desfășura ședința festivă plenară a Comitetului Central al partidului la Palatul Republicii, unde sunt invitați efectivul partidului, veteranii partidului –  în număr de 1000 de persoane. În cadrul acestei festivități se planifică înmânarea unor medalii.

Totodată, reprezentanții PCRM vor participa la manifestațiile jubiliare ce vor avea loc în Federația Rusă, în Sankt-Petersburg și Moscova.

Și la 7 noiembrie PCRM va merge să depună flori la monumentul lui Lenin din Chișinău, unde va fi și un miting”, a precizat Vladimir Voronin.

Doina Secrieru

Share