Vicepreședintele PPEM e, oficial, noul ministru al Apărării

Vicepreședintele PPEM e, oficial, noul ministru al Apărării

Noul ministru al Apărării este Eugen Sturza, vicepreședintele Partidului Popular European din Moldova (PPEM), informează Oficial.

Acum câteva minute, Președintele Parlamentului, Andrian Candu, în calitate de președinte interimar al RM, a semnat decretul de numire, iar, imediat, a avut loc ceremonia de învestire a ministrului.

Președintele interimar al RM, Andrian Candu, președinte al Parlamentului i-a dorit un mandat de succes la conducerea Ministerului.

„RM are nevoie de un Guvern funcțional, RM are nevoie de instituții funcționale și respectiv are nevoie de o armată și un minister al Apărării funcțional, cu conducere funcțională. Cu siguranță, veți avea toată susținerea noastră, sunteți ministru legitim și legal. Avem nevoie de o armată funcțională cu capacități, în așa fel ca să asigure apărarea țării și să genereze securitate și în regiune”, a precizat Candu.

Premierul Pavel Filip i-a urat bun venit în echipa guvernamentală.

„Îmi pare bine că astăzi s-a pus capăt unei incertitudini, care a durat prea mult în RM, Ministerul Apărării are un conducător. Suntem într-o perioadă de elaborare a strategiilor cu privire la Apărare, sunteți și într-o perioadă de reformare a Armatei Naționale. De aceea și sarcinile care stau în fața dvs. sunt complexe. Vă asigur și eu de toată susținerea în mandatul care urmează să-l exercitați și vă doresc succes”, a punctat Filip.

Noul ministru al Apărării, Eugen Sturza a mulțumit pentru încrederea acordată.

„Odată cu preluarea mandatului îmi doresc ca RM să se transforme dintr-un consumator de securitate, într-un furnizor al ei. Voi miza în special pe îmbunătățirea cooperării internaționale cu partenerii externi. Știu care sunt provocările și preocupările acestui mandat. Armata Națională are nevoie de modernizare, completare cu efectiv și instruirea acestuia, de dotare cu tehnică și armament, de asigurare tehnic – materială la cel mai înalt nivel. O altă prioritate  este legată de profesionalizarea armatei, îmbunătățirea condițiilor sociale a militarilor. Comandatul suprem al armatei este poporul, iar datoria militarilor este să-și servească patria și cetățenii RM”, a conchis Sturza.

Andriana Cheptine 

 

Share