Cadou consistent de la Guvernul Lituaniei pentru R. Moldova

Ministrul de Interne Alexandru Jizdan s-a întîlnit cu Ambasadorul Lituaniei în RM, Rimantas Latakas, cu care a discutat despre stabilirea unor priorități în dezvoltarea relațiilor bilaterale pe segmentul afacerilor interne.

În cadrul acestor discuții, ministrul de interne a menționat despre colaborarea pe care MAI o are cu Ministerul Afacerilor Interne din Republica Lituania, dar și despre importanța sprijinului oferit în parcursul european al RM.

“Lituania este una dintre țările prioritare, cu care RM are o cooperare în curs de dezvoltare dinamic, confirmarea este faptul că în cadrul Parteneriatului estic, Lituania joacă un rol important în apropierea cu Uniunea Europeană”, a spus Alexandru Jizdan.

Totodată, părțile au discutat despre interacțiunea în cadrul Programului de cooperare a serviciilor de poliție din cadrul Parteneriatului estic, unde ministerele de interne din ambele țări au rezultate pozitive pentru schimbul practic de experiență în lupta împotriva criminalității transfrontaliere și stabilirea unor parteneriate durabile pentru asigurarea securității.

În acest sens, ministrul și-a exprimat recunoștința față de Guvernul Republicii Lituania pentru furnizarea a 10 ambulanțe pentru SPCSE, a căror transmitere este programată la sfârșitul lunii iulie a acestui an, în cadrul vizitei oficiale a ministrului Afacerilor Interne al Republicii Lituania la Chișinău.

Conducerea MAI a reiterat că această vizită va aduce o contribuție pozitivă, intensificând relațiile de parteneriat, atât la nivel multilateral cât și bilateral.

Rimantas Latakas, a specificat despre disponibilitatea Ambasadei Lituaniei în RM de a oferi suport în inițierea unor proiecte comune.

Maria Roșca

Share