PCRM: Timpul experimentelor geopolitice periculoase a trecut. Începe vremea consolidării și renașterii unității naționale în Republica Moldova

PCRM: Timpul experimentelor geopolitice periculoase a trecut. Începe vremea consolidării și renașterii unității naționale în Republica Moldova

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), condus de ex-șeful statului, Vladimir Voronin, a venit cu o reacție la rezultatele votării din 20 octombrie. Potrivit formațiunii, „în ciuda intimidării fără precedent, presiunii, utilizării abuzive a resurselor administrative și a organelor de forță pentru a obliga cetățenii să susțină referendumul, majoritatea alegătorilor au spus ferm „NU””, informează OFICIAL.

Comuniștii au menționat că, „Sandu și PAS nu doar că nu au reușit să obțină rezultatul dorit, ci și au divizat complet societatea, distrugând efectiv visul european al poporului Moldovei”.

„Cetăţenii ţării au dat dovadă de maturitate civică şi au arătat clar că nu mai intenţionează să cedeze înşelăciunii şi manipulărilor ieftine ale autorităţilor. Că integritatea Legii fundamentale nu este o frază goală pentru ei. Că neutralitatea, suveranitatea, statalitatea nu pot deveni subiectul speculațiilor politice sau geopolitice.

Rezultatele referendumului au arătat atât Maiei Sandu, cât și patronilor săi străini că în Moldova trăiesc oameni liberi și gânditori, gata să-și apere dreptul la opinie, la viitor, la patria lor”, se mai spune în declarația PCRM.

Partidul a mai afirmat că, „referendumul a indicat iminența demontării inevitabile a puterii anti-populare”.

„Timpul experimentelor geopolitice periculoase a trecut. Începe însă vremea consolidării și renașterii unității naționale în Republica Moldova”, a conchis PCRM.

Amintim că, la referendumul republican constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, 50,38% din alegători au votat „DA”. iar 49,62% au votat „NU”.

Share