Toate dosarele penale și contravenționale vor fi disponibile pe „e-Dosar”

Toate dosarele penale și contravenționale vor fi disponibile pe „e-Dosar”

Toate dosarele penale și contravenționale vor fi disponibile pe o platformă digitală, ceea ce va facilita schimbul de informații între autorități și va automatiza procesele juridice și administrative. O hotărâre privind implementarea Sistemului Informațional „e-Dosar” a fost aprobată, astăzi, de Executiv.

Sistemul digital va contribui la reducerea semnificativă a fluxului de acte întocmite pe suport de hârtie. Astfel, procesul va fi digitalizat, timpul de procesare a dosarelor va fi redus, iar activitățile realizate manual vor fi înlocuite cu utilizarea tehnologiilor moderne.

Prin implementarea „e-Dosar” va putea fi urmărită executarea deciziilor aplicate, statistica infracțiunilor și accidentelor rutiere și alte informații relevante pentru organele de urmărire penală, agenții constatatori și autorități cu competențe în examinarea cauzelor. În același timp, sistemul va oferi posibilitatea de accesare a tuturor informațiilor în timp real, contribuind la creșterea gradului de transparență în procesul de gestionare a cauzelor.

„Odată ce sistemul va fi implementat cap-coadă, se va reduce și din corupție, în mod special în ceea ce privește imposibilitatea de substituire a probelor la dosarele penale. Acest lucru este foarte pertinent”, a subliniat prim-ministrul Dorin Recean.

Share