Vlad Filat: Acest referendum a fost transformat într-un dezastru politic

Vlad Filat: Acest referendum a fost transformat într-un dezastru politic

Ex-Premierul Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, a făcut analiza politică a rezultatelor referendumului din 20 octombrie, menționând: „Când incompetența devine strategie de guvernare. Maia Sandu și echipa ei au transformat un simplu referendum într-un spectacol de prost gust. În loc de o dezbatere serioasă și o mobilizare masivă a alegătorilor, au reușit să organizeze un circ politic. Acum toată lumea stă și se întreabă: Cum e posibil să dai greș într-un mod atât de lamentabil?”, informează OFICIAL.

„Dacă Maia Sandu nu a fost în stare să organizeze un referendum, cu o participare decentă și o discuție reală în societate, ce capacitate și credibilitate mai are să ne conducă spre Uniunea Europeană? Acest referendum a fost transformat într-un dezastru politic folosit desigur, pentru propria campanie electorală.

Dacă PAS nu poate organiza un referendum fără să facă o telenovelă din el, cum ar putea Sandu și echipa ei de „specialiști” să gestioneze procesul de aderare la UE? Cât de capabili sunt să asigure atragerea și utilizarea corectă a fondurilor europene?

Răspunsul e simplu: Nu pot. Așa cum au transformat referendumul într-o campanie electorală de prost gust, la fel vor trata orice alt proces major, inclusiv aderarea la UE. Dar, desigur, pe hârtie totul va arată bine, cu multe discursuri fastuoase și declarații mărețe”, a declarat politicianul.

Potrivit spuselor sale, în realitate va fi același haos, aceleași „scăpări” și aceeași incompetență crasă.

„Și dacă ne-am „facut de râs” cu un referendum, imaginați-vă cum ne vom „evidenția” în procesul de aderare la Uniunea Europeană sub conducerea lor…”, a conchis fostul Premier.

Share