Vasile Tarlev – lider de partid cu acte în regulă

Vasile Tarlev – lider de partid cu acte în regulă

Ex-Premierul Vasile Tarlev este președinte de partid cu acte-n regulă. La Agenția Servicii Publice au fost făcute modificările necesare în acest sens, informează OFICIAL.

Vasile Tarlev va conduce Partidul Politic „Partidul pentru Viitorul Moldovei” în următorii 4 ani (09.02.2024-09.02.2028). El a fost ales în această funcție la 9 februarie curent, în cadrul Congresului extraordinar al Partidului Politic „Bugeacul Nostru” care a devenit Partidul pentru Viitorul Moldovei și și-a aprobat noul simbol – „porumbelul – simbol al păcii”.

Valeriu Ianioglo, președintele partidului de la fondare, atunci a anunțat că partidul a decis să se implice în politica națională, or, până acum partidul a acționat doar la nivel local, în Găgăuzia.

Vasile Tarlev, după ce a fost ales președinte al formațiunii, a declarat: „Nu m-am gândit că voi mai ajunge în politica moldovenească, după ce am plecat, dar eu nu sunt indiferent față de ceea ce se întâmplă în țară”.

Amintim că, Partidul „Bugeacul Nostru” a fost înregistrat oficial la 25 noiembrie 2022, cu sediul la Comrat. Congresul de constituire a avut loc la 27 august 2022. 

Share