R. Moldova a obținut recunoașterea reciprocă a agenților economici autorizați cu Uniunea Europeană

R. Moldova a obținut recunoașterea reciprocă a agenților economici autorizați cu Uniunea Europeană

Premierul Natalia Gavrilița spune că s-a mai făcut un pas spre integrarea europeană, informează OFICIAL.

Potrivit Premierului, R. Moldova este prima țară din regiune care obține recunoașterea reciprocă a agenților economici autorizați cu Uniunea Europeană.

„Zilele trecute, în cadrul vizitei la Ungheni, am fost la compania cu capital străin Lear Corporation, care are 2000 de angajați. Reprezentanții firmei mi-au spus că, pentru a fi competitivi, au nevoie de un lanț logistic bine pus la punct. Această condiție poate fi pe deplin asigurată doar dacă agenții economici din țara noastră se bucură de recunoaștere pe piața europeană. Această recunoaștere ne va ajuta să aducem investitori care fac linii de producere aici, la noi în țară, să deschidem noi locuri de muncă și să ne integrăm în lanțurile de producere europene.

Iată că astăzi avem undă verde pentru primii 30 agenți economici în toate statele membre ale Uniunii Europene, iar în perioada următoare acest număr va crește. Perioada în care guvernăm țara nu este una deloc ușoară. Cunoaștem cu toții că am avut de înfruntat mai multe crize suprapuse. Succesele pe care le obținem, precum e cel de azi, sunt o dovadă clară că lucrăm eficient nu doar pentru soluționarea crizelor dar și pentru dezvoltarea continuă a țării, în interesul oamenilor și companiilor”, spune Premierul.

Share