Un nou proiect de dezvoltare lansat în cadrul SPPS

Un nou proiect de dezvoltare lansat în cadrul SPPS

Serviciul de Protecție și Pază de Stat va avea un centru multidisciplinar modern, dotat și amenajat conform cerințelor în materie de instruire și pregătire profesională, informează OFICIAL.

Astfel, a fost lansat proiectul „Înființarea Centrului multidisciplinar „Mihai Eminescu” al SPPS”. La eveniment au fost prezenți reprezentanți din cadrul Departamentului Pentru Relația cu Republica Moldova din România (DRRM) și din cadrul SPPS.

Proiectul este finanțat de către DRRM și este desfășurat în parteneriat cu Serviciul de Protecție și Pază din România, având drept scop dotarea și amenajarea spațiilor adecvate pentru desfășurarea activităților de formare profesională a ofițerilor de protecție, precum și realizarea unui fond de cărți.

Nu în ultimul rând proiectul urmărește scopul de a consolida comunitatea de limbă, cultură și educație care stă la baza relației dintre România și Republica Moldova, precum și consolidarea valorilor culturale și spirituale românești, în conformitate cu principiile suveranității teritoriale, al bunei vecinătăți și al respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

DRRM este autoritatea națională din România care desfășoară proiecte de sprijin pentru Republica Moldova pe domenii de cultură, mass-media, spiritualitate și tradiție, educație și societate civilă.

SPPS a depus o cerere de finanțare în luna februarie a anului curent, iar în baza unui concurs a reușit să devină beneficiar.

Proiectul se va desfășura în perioada lunilor mai-noiembrie 2022.

Share