Condamnat la trei ani închisoare cu suspendare pentru încercarea să ajungă în România cu 150 mii țigări nedeclarate. Procurorii vor contesta hotărârea judecătorească

Condamnat la trei ani închisoare cu suspendare pentru încercarea să ajungă în România cu 150 mii țigări nedeclarate. Procurorii vor contesta hotărârea judecătorească

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a demonstrat la Judecătoria Hâncești vinovăția bărbatului care la începutul lui octombrie 2021 a încercat să transporte spre România peste 150.000 țigări, cumpărate de acesta la stațiile de alimentare cu combustibil, cu circa 300.000 lei, informează OFICIAL.

Bărbatul de 44 de ani și-a recunoscut vinovăția, iar instanța de judecată a decis condamnarea acestuia la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de trei ani, cu suspendarea executării acesteia, confiscarea capturii de țigări și încasarea de la inculpat a contravalorii mijlocului de transport folosit la comiterea infracțiunii, în sumă de circa 250.000 lei. Procurorii PCCOCS, însă, urmează să conteste hotărârea instanței, în partea care ține de suspendarea executării pedepsei închisorii și solicitarea încasării contravalorii în sumă de peste 655.000 lei. Potrivit legii, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești curente sau celei ulterior contestării, inculpatul se prevalează de prezumția nevinovăției.

Cu titlu de reamintire, comunicăm faptul că inculpatul a tăinuit cele nouă mărci de țigări scumpe în rezervoarele mijlocului de transport pe care-l conducea la ieșirea din țară, prin Leușeni. Potrivit inculpatului care muncea în calitate de șofer de curse lungi începând din 2019, acesta intenționa să le comercializeze pe piața neagră a Uniunii Europene; iar ascunzișurile din cele două rezervoare le confecționase artizanal, astfel încât doar aproximativ 20% din spațiu putea fi umplut cu combustibil.

Share