Vrei să fii însoţitor de bord în cadrul unei companii aeriene din RM? Află cât te-ar putea costa!

Vrei să fii însoţitor de bord în cadrul unei companii aeriene din RM? Află cât te-ar putea costa!

Funcţia de însoţitor de bord în cadrul unei companii aeriene din Republica Moldova l-ar fi costat pe un bărbat din capitală 2500 de euro, anunță serviciul de presă al CNA.

Acesta susţine că ar fi transmis banii unui inspector din cadrul companiei Air Moldova care i-ar fi promis că poate influenţa membrii comisiei de selectare a candidaţilor să-l angajeze.

După primirea banilor, inspectorul i-ar fi comunicat bărbatului că a transmis déjà suma primită persoanelor responsabile din cadrul companiei care vor dispune încadrarea acestuia în cîmpul muncii. Totodată, susţine denunţătorul, bănuitul ar mai fi pretins 500 de euro drept mulţumire pentru sine, însă nu a primit mijloacele băneşti estorcate pe motiv că nu şi-ar fi onorat obligaţiunea asumată de angajare în serviciu.

Anchetatorii au reţinut o bănuială rezonabilă în acţiunile inspectorului şi au iniţiat  o cauză penală în temeiulart. 326 alin. (2) lit. c) Cod Penal– trafic de influenţă.

Operaţiunea de reţinere în flagrant a avut loc în timp ce inspectorul i-a returnat denunţătorului 1000 de euro din banii estorcaţi. Acum acesta se află în custodia CNA pentru 72 de ore şi riscă până la 7 ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat.

Ofiţerii CNA desfăşoară acţiuni de urmărire penală pentru a stabili toate circumstanţele cazului şi identificarea persoanelor implicate.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.

Doina Secrieru

 

Share