Prim-ministrul Poloniei a sunat-o pe Angela Merkel cu privire la Lewandowski și Piatek

Prim-ministrul Poloniei a sunat-o pe Angela Merkel cu privire la Lewandowski și Piatek

Prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a sunat-o direct pe Angela Merkel în cazul jucătorilor Robert Lewandowski (Bayern Munchen) și Krzysztof Piatek (Hertha).

Premierul polonez îi cere cancelarului german o excepție de la regulă, astfel încât cei doi atacanți să nu mai stea în carantină 14 zile după ce vor merge la naționala Poloniei, care joacă împotriva Angliei, pe Wembley.

Astfel, conform regulilor, la revenirea din Anglia în Germania, cei doi ar urma să stea în carantină, pentru că Anglia și celelalte țări din Regatul Unit se află în scenariul roșu privind infectările cu COVID-19.

În plus, ca să evite carantinarea, Bayern și Hertha nu le permit lui Lewandowski și Piatek să meargă la națională. Pentru Bayern, supergolgheterul Robert Lewandowski este vital, mai ales că echipa urmează să joace cu Leipzig în campionat și cu PSG în sferturile Champions League.

Pe 31 martie, Polonia întâlnește Anglia în deplasare, în preliminariile pentru Cupa Mondială 2022.

În aceeași situație se află încă un jucător de la Bayern, David Alaba, care ar urma să joace cu Austria în deplasarea cu Scoția, pe 25 martie.

Decizia finală o va lua guvernul Germaniei.

sursa: digisport.ri

Share