Veaceslav Frunze: Reabilitarea aviației civile va dura câțiva ani

Veaceslav Frunze: Reabilitarea aviației civile va dura câțiva ani

Veaceslav Frunze, Administrator al Î.S. „MOLDATSA” a declarat că reabilitarea aviației civile va dura câțiva ani, informează OFICIAL. 

„În prezent, în pofida creșterii treptate, nivelul traficului aerian este încă redus comparativ cu aceeași perioadă din 2019. Este dificil să facem prognoze exacte referitoare la revenirea aviației civile la cifrele de până la pandemie, însă putem afirma cu certitudine că reabilitarea va dura câțiva ani”, a declarat Veaceslav Frunze, în cadrul unui interviu pentru „Almanahul Politic-2020”.

Totodată, el a menționat că, restricțiile guvernamentale necoordonate impuse călătoriilor și zborurilor către/dinspre anumite destinații, măsurile sanitare ce permit călătorii în condiții de siguranță și încrederea consumatorilor vor fi factori esențiali.

Frunze a mai spus că, scăderea traficului aerian și traiectoria de recuperare sunt strâns legate de pandemia de COVID-19. Conform datelor furnizate de Organizaţia Europeană pentru Siguranța Navigaţiei Aeriene (Eurocontrol), traficul aerian în Europa ar putea reveni la nivelul de dinaintea declanşării pandemiei abia în anul 2026.

„Este o imagine catastrofală pentru industria aviatică şi arată cât de important este ca ţările să adopte măsuri coerente şi consistente pentru sprijinirea sectorului aviatic şi pentru a-i face pe pasageri să se simtă în siguranţă, pentru a zbura din nou”, a notat Veaceslav Frunze.

Interviul integral este disponibil în limba română – aici.

Cristina Jicol

Share