Un minor de 11 ani – jefuit pe străzile Capitalei

Un minor de 11 ani – jefuit pe străzile Capitalei

Doi minori cu vârstele de 16 ani, locuitori ai capitalei, au fost reținuți de către ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului sectorului Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui Jaf stradal.

Dispeceratul inspectoratului de Poliție Buiucani a fost sesizat la 1 februarie, de către mama unui minor de 11 ani, comunicând că băiatul în timp ce se întorcea de la școală pe str. V. Belinschi, a fost jefuit de către doi indivizi.

La fața locului s-a deplasat grupa operativă unde minorul a comunicat că în timp ce se deplasa pe jos spre casă doi indivizi în mod deschis i-au sustras telefonul mobil de model „Huawei”, după care au fugit de la locul comiterii infracțiunii.

Prejudiciul cauzat a fost estimat de către partea vătămată la suma de 2 000 lei.

În cadrul acțiunilor de investigație și urmărire penală întreprinse de polițiști, suspecții în comiterea infracțiunii au fost reținuți și escortați la inspectorat. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina. Totodată este de menționat că aceștia nu sunt la prima abatere fiind cercetați penal pentru o serie de furturi și jafuri.

Actualmente, ei sunt cercetați în stare de libertate pentru comiterea unui jaf stradal, iar conform legislației pentru fapta comisă ei riscă de la 5 la 7 ani de închisoare.

Doina Secrieru

Share