Un lot impunător de vaccin va ajunge în țara noastră

Un lot impunător de vaccin va ajunge în țara noastră

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu declară că a primit o veste foarte bună pentru Republica Moldova – au fost alocate 100 620 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech prin platforma COVAX, care ar urma să ajungă în țară până la sfârșitul lunii iunie, informează OFICIAL.

„Mă bucur că reprezentanții companiei Pfizer au răspuns atât de repede rugăminții noastre de a obține acces la acest vaccin. Suntem recunoscători țărilor care contribuie la platforma COVAX și ne ajută să accelerăm procesul de vaccinare a cetățenilor”, notează Sandu, pe Facebook.

„Vaccinul trebuie administrat, în primul rând, personalului medical și celor aflați în grupuri de risc, precum profesorii, persoanele vârstnice și cu comorbidități”, adaugă șeful statului.

Tot ea spune că este inadmisibil ca unele persoane să fie imunizate fără rând și, astfel, să lase într-un mare pericol medicii și alte categorii supuse riscului.

„Vom insista pe un control riguros din partea instituțiilor responsabile cu privire la corectitudinea administrării vaccinului, așa încât cei care au cea mai mare nevoie de el să-l primească cât mai repede”, a conchis Sandu.

Mihaela Conovali

Share