Ultimele decizii ale Comisiei extraordinare de sănătate publică a mun.Chișinău

Ultimele decizii ale Comisiei extraordinare de sănătate publică a mun.Chișinău

Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău, astăzi, a luat mai multe decizii, informează OFICIAL.

Astfel, procesul educațional pentru elevii din clasele I-XII din instituțiile de învățământ primar, secundar şi special din municipiul Chișinău, începând cu 11 mai 2021, se organizează cu prezență fizică.

Învăţământul în Centrele extraşcolare, Şcolile sportive şi activitatea extrașcolară în instituţiile de învăţământ primar şi secundar din municipiul Chişinău, se organizează cu prezență fizică.

Totodată, se permite desfășurarea competițiilor sportive în aer liber, fără spectatori.

Activitatea centrelor de tineret din municipiul Chișinău se organizează cu prezența fizică a unui număr maxim de 20 tineri.

Programele de formare continuă destinate adulților, inclusiv șomerilor, se organizează cu prezență fizică.
Numărul de persoane prezente în încăperi este stabilit în baza suprafeței sălilor, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică.

Unitățile de alimentație publică vor activa până la ora 23:00, cu respectarea strictă a măsurilor de sănătate publică şi a instrucţiunii privind prevenirea infecţiei COVID-19, cu recomandarea utilizării preponderent a spațiilor amenajate, plus în aer liber după regulile vechi.

Centrele comerciale și unitățile specializate de comerț cu amănuntul a produselor nealimentare de pe teritoriul municipiului Chișinău vor activa cu program până la ora 22:00.

În același timp, se permite, începând cu ziua de mâine accesul în toate cimitirele din municipiu, până la ora 17:00, cu portul obligatoriu al măștilor de protecție, cu evitarea aglomerațiilor, păstrarea distanței fizice și interzicerea consumului de produse alimentare sau băuturilor alcoolice (Nu va fi pus la dispoziție transport public suplimentar la cel care circulă obișnuit).

Mihaela Rotari

Share