Trafic ilegal de produse petroliere, deconspirat de către polițiștii de frontieră

Trafic ilegal de produse petroliere, deconspirat de către polițiștii de frontieră

În seara zilei de ieri, angajații Secției echipe mobile din cadrul Direcției regionale Vest contracarat o tentativă de trafic ilegal de produse petroliere.

La data de 12 noiembrie, pe traseul international Ungheni-Sculeni, în baza unei informații operative parvenite de la ofițerii de investigații, echipele mobile ale Poliției de Frontieră au stopat un mijloc de transport de model Iveco HA1V3520, înmatriculat în R.Moldova, la volanul caruia se afla un locuitor al raionului Strășeni, în vârstă de 44 ani.

În timpul controlului unității de transport, angajații Poliției de Frontieră au depistat în cisterna autovehiculului o substanta lichidă, transparentă, de culoare galbenă, cu miros specific de motorină.

Potrivit declarațiilor șoferului întreaga cantitate de motorină constituie 12 085 de litri, recunoscând, totodată, că nu deține actele de proveniență corespunzătoare.

Cantitatea de motorină a fost ridicată în vederea confiscării și, împreună cu mijlocul de transport, au fost dislocate la sediul Direcției regionale Vest, concomitent, fiind demarate cercetările de rigoare în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor şi identificării persoanelor implicate în activitatea ilicită.

 

Mihaela Rotari

Share