Tot ce trebuie să cunoști despre postul vamal intern Cricova

Tot ce trebuie să cunoști despre postul vamal intern Cricova

Postul vamal intern Cricova a fost creat în data de 1 ianuarie 2010 printr-un ordin al Serviciului Vamal. Acesta este amplasat pe o suprafață de 20 000 m2, în comuna Stăuceni, situată în partea de nord a municipiului Chişinău.

Postul vamal intern are o localizare bună din punct de vedere geografic.

Transportatorii de mărfuri pot evita zonele urbane aglomerate, având totodată acces la traseele naționale și internaționale.

Activitatea postului este asigurată de 14 funcționari vamali, inclusiv 2 specialiști din cadrul Serviciului valoare în vamă.
Inițial, în postul vamal Cricova se vămuiau aparate/instrumente electrice și tehnice, care apoi erau distribuite pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Odată cu dezvoltarea comerțului internațional și modificarea legislației, aici au început să fie vămuite toate tipurile de mărfuri importate din Ucraina și Belarus, precum și transporturile de mărfuri în regim de grupaj (bunuri de la diferiți furnizori, care trebuie să ajungă în locuri diferite și la destinatari diferiți).

Terminalul are capacitatea de a asigura fluxul a 130 de camioane zilnic. Postul vamal dispune de 2 rampe pentru efectuarea controlului vamal, antrepozit vamal și 2 depozite provizorii. Anual în cadrul postului se perfectează aproximativ 69 000 de declarații vamale.
După volumul de mărfuri importate și încasările vărsate la bugetul de stat, p/v Cricova este al doilea cel mai mare post vamal intern din cadrul biroului vamal Centru.

Cristina Pendea

 

Share