Succes pentru RM! Cinci medalii la Cupa Europeană de judo

Succes pentru RM! Cinci medalii la Cupa Europeană de judo

Cea de a doua ediţie a Cupei  Europei de Judo pentru juniori U 21 s-a desfăşurat în oraşul Deva din România.

Competiţia a reunit peste 300 de tineri sportivi din 21 de ţări europene şi o echipă din SUA.

Lotul naţional al Moldovei, reprezentat de 13 sportivi, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului, a cucerit cinci medalii: două medalii de aur, una de argint şi două de bronz, clasându-se pe locul patru din 21 de state participante.

Mihai Doncilă a devenit campion în categoria de greutate de până la 55 kg după ce s-a impus în finală prin ippon în faţa bulgarului Valentin Alipiev. 

Nicolae Foca, categoria  de greutate de până la 60 de kilograme, a cucerit medalia de aur după ce l-a învins pe reprezentantului gazdelor Florin Selea.

Gheorghe Blănaru a obţinut medalia de argint în categoria de greutate de până la 66 kg după ce în meciul decisiv a cedat în faţa sportivului din Israel. Tot în această categorie de greutate Vadim Bunescu a cucerit medalia de bronz, iar Denis Vieru s-a clasat pe locul cinci. Aceeaşi poziţie a fost obţinută şi de Iurie Mocanu la categoria de greutate de până la 73 kg.

La feminin rezultatele au fost mai modeste. Ana Budescu a obţinut bronzul la categoria de greutate de până la 48 kg.

După încheierea Campionatului, tinerii judokani vor participa la un cantonament în oraşul Deva, pentru a se pregăti către campionatele continentale de juniori U21, care se vor desfăşura în luna septembrie curent în oraşul Obervart din Austria.

*Poza simbol

Sursa foto: hunedoaraplus.ro

Maria Roşca

Share