Seminarele Misiunii TAIEX de Experți asupra Politicilor Culturale Descentralizate, la Chișinău

Seminarele Misiunii TAIEX de Experți asupra Politicilor Culturale Descentralizate, la Chișinău

Ministerul Culturii al Republicii Moldova în comun cu Comisia Europeană organizează în perioada 5-7 octombrie 2015 seminarele Misiunii TAIEX de Experți asupra Politicilor Culturale Descentralizate.

Seminarele vor fi susținute de experții TAIEX Laura Turlaja, șef Department planificare strategică al Ministerului Culturii din Letonia și Lone Leth Larsen, consultant Internațional pe Cultură, Oficiul central UE, Danemarca.

Activitatea va întruni un șir de traininguri cu reprezentanți ai administrației publice centrale, de nivel I și II, instituțiilor din subordinea Ministerului Culturii și societății civile.

Scopul Misiunii vizează efectuarea unei analize a politicilor din domeniul descentralizării, a provocărilor și dificultăților întîmpinate în acest proces; dezvoltarea capacităților reprezentanților autorităților administrației publice în ceea ce privește diversificarea și îmbunătățirea ofertei de servicii culturale descentralizate prin schimbul de experiență europeană, prezentarea celor mai bune practici privind descentralizarea, precum și prin îmbunătățirea Programului de descentralizare a sectorului Cultură.

În prima și a treia zi seminarele vor avea loc în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, strada Mihail Kogălniceanu 82, Chișinău, iar în a doua zi – la Biblioteca Națională, Centrul pro-European, etajul 3.

Maria Roșca

Share