S-au jucat cu focul până au incendiat casa! Doi copii rămaşi singuri acasă au fost la un pas de tragedie

S-au jucat cu focul până au incendiat casa! Doi copii rămaşi singuri acasă au fost la un pas de tragedie

Doi copii au fost la un pas de producerea unei tragedii, după ce lăsaţi singuri acasă s-au jucat cu focul. Un incendiu a izbucnit ieri în localitatea Todireşti, raionul Ungheni într-o familie cu doi copii. Un băiat de 5 ani şi sora acestuia de 3 ani lăsaţi fără grijă au aprins chibrituri, jucîndu-se în odaie.

După ce au luat foc lucrurile din încăpere, băiatul de 5 ani a eşit afară să ceară ajutor. Vecinii au scos copiii din încăpere reuşind să lichideze incendiul. În urma aredrii, fetiţa de 3 ani a primit arsuri de gradul II pe suprafaţa feţei şi intoxicaţie cu monoxide de carbon. Copilul a fost transportat de urgenţă la spitalul raional. Intervenţia pompierilor pentru stingerea incendiului nu a fost solicitată. Angajaţii Serviciului Situaţii Excepţionale au stabilit, că incendiul a avut loc ca urmare a jocului copiilor cu focul.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează părinţii să supravegheze copiii şi să nu le permită jocul cu sursele de apridere, iar în caz de situaţii de risc să apeleze telefonul 901.

De la începutul anului 2015, trei copii şi-au pierdut viaţa în incendii.

Mihaela Rotari

Share