Prim-ministru: Maria Bieșu este un reper, o valoare pe care trebuie s-o ocrotim

Prim-ministru: Maria Bieșu este un reper, o valoare pe care trebuie s-o ocrotim

Prim-ministrul Valeriu Streleț a participat la comemorarea Primadonei Operei Naționale, Maria Bieșu, care ar fi împlinit astăzi 80 de ani.

„Maria Bieșu este un reper, o valoare pe care trebuie s-o ocrotim, s-o promovăm în timp, peste ani, peste secole. Este de datoria noastră să-i cinstim memoria, să promovăm idealurile și valorile în care a crezut Privighetoarea, Cio-Cio-san a noastră. Să o prezentăm ca un model de urmat pentru tinerii talentați, care trebuie să creadă în forțele proprii, să preia această eștafetă, să ducă faima țării mai departe. Avem foarte multe lucruri frumoase și valori care trebuie descoperite, încurajate, promovate și atunci tezaurul națiunii noastre va fi în continuă creștere”, a spus Premierul Valeriu Streleț.

Evenimentul de comemorare a avut loc la mormântul celebrei cântărețe de operă de la Cimitirul Central din Chișinău. Colegii de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet, oameni de cultură şi admiratori ai creaţiei Mariei Bieşu i-au adus omagii.

În acest an, Festivalul „Invită Maria Bieșu” va fi organizat în perioada 4-14 septembrie și se va desfășura sub egida Prim-ministrului Republicii Moldova. La sfârșitul lunii august va fi lansat un album în memoria celebrei soprane.

Primadona Operei Naționale, Maria Bieșu, născută la 3 august 1935, în satul Volintiri, raionul Ștefan Vodă, a trecut la cele veşnice la data de 16 mai 2012. La 18 mai a aceluiaşi an, Guvernul Republicii Moldova a decis acordarea Teatrului Naţional de Operă şi Balet numele Maria Bieşu. Primadona Operei Naționale, Maria Bieşu, a fost şi va rămâne o personalitate unică în Republica Moldova.

 

Maria Roşca

Share