Peste 100 de sticle de „Kvint” cu timbre de acciz falsificate, confiscate de polițiști

Peste 100 de sticle de „Kvint” cu timbre de acciz falsificate, confiscate de polițiști

120 de  sticle de produse alcoolice ,,Kvint”,  marcate cu timbre de acciz cu semne de falsificare și 30 de sticle nemarcate, au fost depistate de angajații Serviciului investigare a fraudelor economice al IP Sîngerei.

Astfel,  în cadrul operațiunii  pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit de mărfuri pe teritoriul Republicii Moldova, declanşată de Inspectoratul General al Poliției și conform unei informații operative, la intrare în orașul Sîngerei, polițiștii au oprit două automobile de model „Audi” și „Hyundai”, conduse de doi bărbați de 58 și respectiv 31 de ani.

În urma verificărilor, în  portbagajul autovehiculelor, polițiștii  au depistat și ridicat 150 de sticle de  coniac  în valoare de  15 000 de lei.  Alcoolul a fost remis pentru a fi expertizat, iar poliția cercetează cazul pentru stabilirea tuturor circumstanţelor  și  luarea unei decizii legale.

În scopul protejării consumatorilor și evitării apariţiei pe piaţa autohtonă a mărfurilor de proastă calitate, polițiștii organizează sistematic razii de profilaxie.

La fel, Poliția  recomandă cetăţenilor să achiziționeze băuturi și produse alimentare numai în spaţii autorizate, unde acestea sînt supuse controlului fito-sanitar și nu constituie pericol pentru sănătatea publică.

 

Mihaela Rotari

 

Share