La Orhei vor cânta doar interpreți autohtoni de Ziua Independenței. Decizia Primarului!

La Orhei vor cânta doar interpreți autohtoni de Ziua Independenței. Decizia Primarului!

Ziua Independenței va fi sărbătorită la Orhei cu amploare. Primăria orașului a pregătit un program vast și bogat în evenimente.

Programul oficial va începe la orele 9.00, în fața Primăriei, unde primarul Ilan Șor va prezenta orășenilor Garda Populară reanimată. Această nouă subdiviziune va va veni în ajutorul poliției orășenești în menținerea ordinii publice.

Vor urma depunerile de flori la Monumentul Eroilor căzuți pentru apărarea Patriei (10.00) și la Monumentul domnitorului Vasile Lupu (11.00). Acolo, primarul Ilan Șor va ține un discurs de felicitare pentru orășeni și va deschide oficial sărbătoarea. Imediat după, în scena de lângă piața V. Lupu, va începe un concert cu participarea numeroaselor formații și ansambluri de muzică și dans din Orhei.

După ce va da startul sărbătorii în centrul orașului, primarul Ilan Șor se va deplasa în sectorul Lupoaica, unde va inaugura primele străzi renovate, din cadrul proiectului amplu de reabilitare a drumurilor din Orhei. Ulterior, la orele 12.00 este programată și inaugurarea festivă a intrării în Orhei renovate, dinspre șoseaua M2, ce leagă orașul de capitala țării.

Pe parcursul întregii zile, începând cu orele 8.00, pe strada Vasile Lupu, vor fi desfășurate diverse expoziții ale lucrărilor realizate de copiii din Orhei dar și de meșterii populari din întregul raion. Producătorii locali își vor expune mărfurile în standuri special amenajate, instalate de-a lungul străzii centrale din oraș.

La orele 13.00, în piața Vasile Lupu, va începe competiția la trântă – o tradiție veche moldovenească, cu participarea celor mai puternici și voinici tineri din zonă. Premiile vor fi și ele conform tradiției – un cocoș, un curcan și un berbec viu.

La orele 19.00 va avea loc deschiderea parcului Ivanos, care va fi prezentat orășenilor după o amplă reconstrucție, inițiată de Ilan Șor. Cu această ocazie, primarul a mai pregătit o surpriză orășenilor. În parcul renovat, lângă havuz, va fi montată o instalație dedicată Orheiului.

Programul sărbătorii va culmina cu un concert de excepție, care va începe la 19.30, pe stadionul Orhei, cu cei mai tari artiști autohtoni: Ion Suruceanu, Anișoara Puică, Ionel Istrati, Adrian Ursu, Vitalie Dani, Marcel și Cornelia Ștefăneț, Natalia Gordienko, frații Bivol, Olia Tira și invitații speciali – formația “Zdob și Zdub”. Intrarea la concert este liberă.

La orele 23.00 va avea loc un show grandios cu focuri de artificii.

Doina Secrieru

Share