Instituțiile de învățământ colaborează cu CNA. Află cu ce scop!

Instituțiile de învățământ colaborează cu CNA. Află cu ce scop!

Mai mulţi tineri din toată ţara s-au adunat sub egida Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) de pe lîngă Ministerul Educaţiei, pentru a discuta despre fenomenul corupţiei cu experţi din cadrul CNA.
Evenimentul a fost organizat sub forma unui atelier de lucru, în incinta Centrului Republican pentru Copii şi Tineret ”Artico”.
În cadrul întîlnirii, elevii au fost antrenaţi în discuţii interactive despre originea corupţiei, consecinţele nefaste ale acesteia, precum şi ale aprotecţionismului şi plagiatului, şi despre importanţa promovării integrităţii în mediul educaţional.
Cei prezenţi la workshop urmează să disemineze informaţia acumulată elevilor şi profesorilor din şcolile de unde vin. Tinerii au fost îndemaţi să nu fie indiferenţi în cazul în care se produc ilegalitaţi în procesul de învăţămănt, şi de ce nu, să adere la campania CNA „EU pentru educație prin integritate” pentrua securiza parcursului curricular prin semnarea unui accord de colaborare.
Tradiţional pentru astfel de întruniri, elevii au primit insigne cu mesejele  „EU nu dau mită”, „EU nu iau mită”.
Menţionăm că 5 instituţii de învăţămînt din ţară au semnat deja un acord de colaborare cu CNA în vederea promovării integrității în mediul educațional din Republica Moldova.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA SAMSUNG DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 
Doina Secrieru

Share