Încă un sirian a încercat să treacă ilegal hotarul moldo-român

Încă un sirian a încercat să treacă ilegal hotarul moldo-român

Polițiștii de frontieră documentează încă un cetățean al Siriei care a încercat să treacă ilegal hotarul moldo-român, cu intenția de a ajunge în Spațiul Schengen. Reținerea a avut loc la data de 26 aprilie, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Brânză.

Pe timpul executării unei misiuni specifice, patrula Poliției de Frontieră a observat o persoană de sex masculin care se deplasa pe jos, spre râul Prut, fiind reținută la aproximativ 300 de metri față de linia de frontieră.

În urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că este vorba despre un cetățean al Siriei în vârstă de 37 de ani, care a declarat că intenționa să treacă frontiera, prin înot Prutul, pentru a ajunge în Uniunea Europeană. În cadrul cercetării zonei de reținere a bărbatului, polițiștii de frontieră au depistat un buletin de identitate pentru beneficiarii de protecție umanitară, scris pe numele persoanei în cauză. Investigațiile pe cazul dat continuă în vederea elucidării circumstanțelor și aplicării măsurilor legale ce se impun.

Totodată, ca urmare a desfășurării căutării de frontieră, cu scopul depistării indicilor de încălcare a frontierei de stat de către cetățeanul Siriei, la o distanță de circa 2 km de la locul reținerii, angajații Poliției de Frontieră au depistat un Renault, înmatriculat în România, ce staționa pe marginea traseului internațional „Chișinău – Giurgiulești”. După verificarea fizică a mașinii, sub banchetă și sub covorașele din față, s-au descoperit 4 mii de țigarete Rothmans, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență.
Marfa a fost reținută în vedearea confiscării, cercetările sunt continuate de ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră.

s1 s2 s3 s4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mihaela Rotari

Share