Ilan Șor va oferi premii celor mai buni elevi din Orhei

Ilan Șor va oferi premii celor mai buni elevi din Orhei

Astăzi, 1 septembrie, în școlile și liceele din Orhei a avut loc primul sunet. Îmbracați în uniformă festivă și cu flori în mână, mii de elevi s-au prezentat la careele festive. Cu puteri noi, după vacanța de vară, plini de emoții și așteptări, școlarii au ascultat primul clopoțel, ce a anunțat începutul noului an de studii.

Primarul Ilan Șor a vizitat astăzi 4 școli din oraș, venind cu un mesaj de felicitare, dar și un anunț pentru elevi.

“Dragi elevi, vă felicit cu începutul noului an școlar! Vă doresc ca acesta să fie unul interesant, plin de cunoștințe noi și descoperiri. Vă vedem viitori economiști, juriști, artiști, profesori, medici, specialiști în diferite domenii, care vor lucra pentru dezvoltarea și prosperarea orașului nostru și a întregii țări. Fiecare dintre voi reprezintă viitorul Moldovei! Pentru a vă da o motivație în plus, să învățați cât mai bine, am decis să inițiez un premiu special pentru cei mai buni elevi ai școlilor din Orhei”, a spus primarul Ilan Șor.

Astfel, elevii claselor a 9 și a 12, care vor obține cele mai bune rezultate la final de an, vor primi câte 5 mii de lei din partea fundației de caritate “Miron Șor”, al cărei președinte este primarul Orheiului.

În orașul Orhei sunt 7 gimnazii și licee, în care sunt înscriși, în acest an, 3852 de elevi. Cele mai mari, după numărul de copii, sunt liceele “I.L. Caragiale” (1014 elevi) și “A. Ruso” (1000 de elevi).

Doina Secrieru

Share