Frontieră: 8 cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Republica Moldova

Frontieră: 8 cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Republica Moldova

În rezultatul desfăşurării activităţilor specifice în zona de competenţă, angajaţii Poliției de Frontieră, în perioada 24 – 31 august 2015, au depistat şi reţinut 105 persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– 6 persoane au încălcat frontiera de stat;
– 31 de persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere;
– 5 cazuri de uz de fals în actele de călătorie;
– 28 de cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 35 de persoane aflate în conflict cu legea și 4 unități de transport date la consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale și internaționale.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 509 929 traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 103 167 traversări.

În perioada de referință, 18 cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Republica Moldova. Totodată, potrivit datelor deținute, 5 cetățeni moldoveni au primit refuz de intrare în Federaţia Rusă, alții 3 fiind deportați. În Uniunea Europeană a fost limitată intrarea pentru 7 conaționali și 3 au fost deportați.

Mihaela Rotaru

Share