Felicitarea ministrului Educației la început de an școlar

Felicitarea ministrului Educației la început de an școlar

Ministrul Educației Corina Fusu a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia începerii noului an școlar.

Vedeți varianta integrală a mesajului:

„Dragi elevi, profesori și părinți!

1 septembrie coincide, în mod tradițional, cu momentul unui nou început, cu timpul regăsirilor și al revenirii la carte, la studiul aprofundat al diverselor materii și discipline.

Cu prilejul începutului unui nou an școlar, vă urez sănătate,  bună dispoziție și revederi agreabile. Să vă mențineți optimismul, elanul tineresc și efervescența creatoare pe tot parcursul anului de învățământ, pe care vi-l doresc cât mai rodnic și cu cât mai multe împliniri.

Micuţii, care trec pragul școlii pentru prima oară, să aibă profesori minunați, să-şi facă prieteni adevărați, să obţină succese  în procesul de studiuși să profite din plin de perioada cea mai frumoasă a vieții – anii de școală.

Părinților, care la început de septembrie își însoţesc plini de emoție și speranță copiii la școală, citadela cunoştinţelor, le doresc să-şi vadă odraslele maturizând-se frumos, pregătindu-și aripile pentru zborul înalt al vieții, realizându-şi astfel atât propriile vise, cât și pe cele ale părinților lor, căci„educația este cea mai puternică armă ce poate fi folosită pentru a schimba lumea.” (Nelson Mandela).

Iar cadrelor didactice le urez multă inspirație în instruirea tinerii generații, pe care să o pregătească pentru școala vieții după principiul exprimat de Confucius în felul următor: „Dă-i unui om un castron cu orez şi-l vei hrăni o zi. Învaţă-l cum să-şi crească propriul orez şi îi vei salva viaţa.” 

  Să aveţi parte de un an nou şcolar plin de noi performanţe,

 

 Corina FUSU, Ministru al Educației din Republica Moldova”

 

Share